Voor 29 september 2002 werden we uitgenodigd in het programma "Life & Cooking" van Irene Moors en Carlo Boszhard. Het was niet de eerste keer dat we voor een televisie-, radio- of krante-artikel werden uitgenodigd maar het enthousiasme van deze crew was overweldigend. In de dagen voorafgaand werden we meermaals per dag gebeld met allerlei vragen ( o.a. door Anouska, Marck en Wendy ) en men vroeg ons werkelijk het hemd van het lijf. Ook mochten we zelf filmmateriaal aanleveren om het Geocachen in beeld te brengen. Dat alleen al gaf een hele leuke dag samen met het team Euro & Co die een prachtig filmpje schoten en monteerden. ( terug te vinden onder "Mijn Caches" > "Amazonian Chāteau Malou" en "Zappman's cache". )

Het feit dat het liveshow zou zijn gaf bij ons de doorslag om aan dit alles uiteindelijk mee te werken. Om 14:00 uur werden we verwacht en Team BadNews en Team Euro & Co vergezelden ons naar de slachtbank. De repetities leverden al een paar  hilarische momenten op en we hadden al snel in de gaten dat de enige instabiele factor Carlo was die totaal onberekenbaar is, voor ons gevoel zelfs voor Irene. Hoewel hij oprecht geļnteresseerd overkwam leek hij een bijna dwangmatige behoefte te hebben om constant als stoorzender te moeten fungeren en we voelden ons met regelmaat gasten van "Telekids" i.p.v. een luchtig consumentenprogramma voor de zondagmiddag.
We hadden ons redelijk voorbereid en wilden duizend en een aspecten van Geocachen vertellen maar door een zeer streng tijdschema en een Irene die het vooral niet te ingewikkeld wilde maken kwamen deze er nauwelijks uit. Daarbij is het ook niet echt gemakkelijk als men je vraagt commentaar te geven bij je eigen filmpje om vervolgens geen kans te krijgen om tussen het gekwebbel van Irene door te komen. Toch hebben we geprobeerd om de belangrijkste aspecten eruit te lichten: informatie van Internet, zoeken met behulp van GPS en Geocachers die zoeken maar ook caches verstoppen in hun eigen omgeving die ze graag aan anderen willen laten zien. Al met al weliswaar simplistisch maar gelukkig geen vertekend of verkeerd beeld van Geocaching.
Graag hadden we wat meer aan promotie gedaan voor onze hobby maar achteraf berusten we met het idee dat er nauwelijks meer in zat. Misschien dat we Geocachen bij een wat breder publiek onder de aandacht hebben gebracht maar de tijd zal het leren.

Langs deze weg willen we iedereen bedanken voor de, over het algemeen, erg leuke reacties via telefoon, E-mail, fora en zelfs SMS. Wij hebben in ieder geval een erg leuke dag gehad.

Klik rechts op de TV om de uitzending nog eens na te zien met dank aan Bonnie & Clyde voor de capture (+11mb)  en leuke gif.

Vervolg op dinsdag 1 november 2002:

Belofte aan Carlo gehouden: voor dag en dauw erop uit om, liefst als eerste, de Life & Cooking Cache te zoeken.

Dankzij medewerking van GR1 hadden we de eer om inderdaad deze unieke cache te ontmaagden:

http://www.megaheks.nl/lifeandcookingcache

Carlo, tot zondag .....................